Duopol

Det var ITU-konferanse sist uke, og it’s learning og Fronter presenterte hver sine planer for å integrere søk og avspilling av læringsinnhold fra TV-kanaler og forlag med læringsplattformene sine.

Duopolet

Så vidt jeg kan forstå planlegger It’s learning at læringsressursene – i tillegg til enkelt å kunne brukes i it’s learning – skal bli tilgjengelige som SCORM-pakker. I så fall vil andre kunne bruke disse ressursene på sine læringsplattformer – eller uten en plattform. Det høres ut som en god ide. Fronter derimot, ser ikke ut til å ha planer om å gjøre noe som helst tilgjengelig utenom Fronter.

Det er vel ikke noe å si på at it’s learning og Fronter forsøker å bruke den dominerende posisjonen de har fått til å utvide plattformene sine i retning av en butikk for læringsinnhold. På den måten kan de både tjene penger og gjøre det vanskelig for kundene å bytte plattform.

Men noen bjeller bør kanskje ringe allikevel. Det kan bli vanskelig å være innholdsprodusent hvis veien til skole og høyere utdanning går gjennom dette duopolet. Kanskje ikke så gøy å være uavhengig leverandør av fjernundervisning heller.

Tore Hoel vet mer om dette: http://www.estandard.no/?q=node/120

Skrevet av

Atle

Atle er e-læringskonsulent og interessert i hvordan mennesker lærer. Han har vært nettlærer på IT-akademiet, utviklingsleder i NKS Nettstudier og prosjektleder for digitalt lærestoff ved Politihøgskolen. Se hjernespinn.no. Han jobber gjerne med små og store prosjekter som tar i bruk nettbasert læring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *