Google tegner og forteller

Google planlegger å slippe en nettleser – Chrome – i kveld. Rimeligvis vil dette forårsake mengder av analyser av hvordan en nettleser passer inn i Googles strategi. Jeg tviler på at Google selv vil være informative omkring sin strategi. Men en pedagogisk utfordring har de tatt på seg.

Google har satt seg fore å forklare hva en nettleser teknisk sett er, og hvorfor deres er bedre enn andre.

Da snakker vi om temaer som vanligvis bare personer med skuddsikre brilleglass kaster seg over – prosessarkitektur, minnehåndtering, virtuelle maskiner og saker og ting. Men Googles målgruppe er oss vanlige dødelige. Hvordan skal de forklare oss disse tingene?

Med en 38 sider lang tegneserie!  Se selv hvordan Google formidler vanskelig teknisk kunnskap på en innovativ måte.

chrome

Skrevet av

Atle

Atle er e-læringskonsulent og interessert i hvordan mennesker lærer. Han har vært nettlærer på IT-akademiet, utviklingsleder i NKS Nettstudier og prosjektleder for digitalt lærestoff ved Politihøgskolen. Se hjernespinn.no. Han jobber gjerne med små og store prosjekter som tar i bruk nettbasert læring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *